Companii

Nicoleta Mihai, KPMG Legal: Companiile româneşti îşi pot restructura afacerile mai repede, înainte de a fi prea târziu

Nicoleta Mihai

Nicoleta Mihai

Autor: Adelina Mihai

12.08.2019, 00:07 1202

O nouă directivă europeană permite companiilor să îşi restructureze afacerile înainte de a fi prea târziu, ceea ce ar putea să susţină mediul de afaceri din România, care încă nu şi-a revenit după criza din 2008-2009, care a trimis peste 100.000 de companii în insolvenţă, iar 30% dintre creditele bancare au ajuns neperformante. 

Noua legislaţie, care se va aplica şi în România, este o invitaţie pentru soluţionarea pro­ble­melor companiilor pe cale amiabilă, înainte să se ajungă în instanţă. Astfel, măsurile de re­structurare vor fi aplicate în urma unor negocieri transpa­rente, pentru a se evita pierderile ma­sive de locuri de muncă, spune Nicoleta Mihai, partener la KPMG Legal.

„Antreprenorii români, dar şi mediul de afaceri în general au manifestat un fel de neîncredere într-o astfel de măsură. Totuşi, aceasta este benefică în paralel cu nişte mecanisme care în ultima vreme s-au dezvoltat la nivelul instituţiilor financiare. De ce? Pentru că în astfel de proceduri ar trebui să existe o finanţare pentru a salva ceea ce este viabil în cadrul activităţii debitorului respectiv şi bineînţeles pentru a da şi posibilitatea celorlalţi creditori - creditori care nu beneficiază de garanţii reale înscrise - de a-şi recupera creanţele“, a mai explicat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO