Nissa: Pieţele externe aduc 20% din business, dar ţintim peste 50% în următorii ani

1 iun 2016 Autor: Cristina Rosca

Brandul de modă Nissa, un busi­ness românesc de familie, realizează pe pie­ţele externe circa 20% din totalul businessului, însă acţionarii companiei vor ca în următorii ani ponderea să urce la peste 50%.

În ceea ce priveşte ci­fra de afaceri, Denisa Radian, unul dintre acţio­na­rii bu­sines­sului, spune că anul trecut a scăzut uşor, fără a oferi cifre. În 2014, ul­ti­­mul pentru care există date, com­pania De­miuma Com­impex care ope­­rează bu­sinessul a obţinut afaceri de 45 mil. lei.

„Sperăm la un avans de 10% în acest an, însă vom vedea la finalul verii. Până acum businessul este constant la nivelul din 2016.“

Hainele realizate sub acest brand sunt vândute deja în circa 70 de magazine multibrand din ţări precum Franţa, Liban, Dubai, Marea Britanie, Rusia sau SUA, însă pe toate pieţele externe unde compania este prezentă lucrează doar prin parteneri, agenţi sau distribuitori. Compania se gândeşte să deschidă şi primele magazine proprii pe pieţele din Europa.

„Obiectivul nostru a rămas acelaşi, ca în următorii ani pieţele externe să aibă o contri­buţie majoritară la busi­ness. Este un proces dificil, însă mer­gem înainte cu paşi mici.“

Denisa Radian spune că pentru magazine proprii sunt luate în considerare doar pieţele europene, unde cadrul fiscal este favorabil şi unde birocraţia tranzitului este mai mică.

„În total suntem prezenţi prin distribuitori şi agenţi pe zece pieţe. Mai sunt însă şi alte câteva unde avem clienţi direcţi, însă aici comenzile sunt mult mai mici.“ În România compania are 13 magazine. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.06.2016

 
Cuvinte cheie:
nissa
, moda
, brand
, haine.
, business
, magazine
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide