Companii

Noi trenuri de metrou în Bucureşti. Cum arată şi ce dotări au garniturile - GALERIE FOTO

Noi trenuri de metrou în Bucureşti. Cum arată şi ce...

Autor: Alexandra Vladescu

02.05.2014, 14:48 2787

Metrorex a cumpărat 16 trenuri de metrou, pentru care ar fi plătit 98 milioane de euro, de la firma CAF din Spania.

Trenurile au câte 6 vagoane, o lungime de 114 m, o capacitate de 1.200 de pasageri şi pot circula cu o viteză maximă de 80 de km pe oră. Garniturile sunt dotate cu zone de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Sindicaliştii de la metrou susţin că platformele noilor trenuri cumpărate de Metrorex, pentru care s-ar fi plătit 98 milioane de euro, sunt prea late şi impun modificări în toate cele 14 staţii de pe Magistrala 2, compania susţinând, în replică, faptul că trenurile respectă normele tehnice impuse. Astfel, Metrorex va trebui să "taie" din peroanele de la metrou pentru a face loc noilor trenuri.

Liderul Uniuni Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că platformele noilor trenuri cumpărate de Metrorex sunt mai late decât ar trebui, în prezent fiind mai multe zone de pe magistrala 2 în care se lucrează la peroane.

Citiţi mai multe despre noua achiziţie Metrorex şi accesaţi galeria foto pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO