Companii

Nokia ajunge pe locul doi în topul exportatorilor din România. Automobile Dacia se menţine pe primul loc

Nokia ajunge pe locul doi în topul exportatorilor din România. Automobile Dacia se menţine pe primul loc
21.07.2010, 14:22 83

Divizia românească a producătorului finlandez de telefoanemobile Nokia a ajuns pe locul doi în topul exportatorilor dinRomânia, devansând companii precum Rompetrol Rafinare sau ArcelorMittal, conform Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şiImportatorilor din România (ANEIR).

Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor Români(ANEIR) a elaborat un top al primilor 100 de exportatori înperioada 1 ianuarie-30 aprilie, constatând că aceştia au realizat53% din totalul livrărilor pe pieţe externe.

Pe primul loc s-a aflat Automobile Dacia. În top 10 se numărătrei companii din sectorul petrolier: Rompetrol Rafinare (3), OMVPetrom (5) şi Petrotel-Lukoil (6). Producătorul de oţelArcelorMittal Galaţi s-a situat pe locul 4.

Top 10 exportatori din România

1. Automobile Dacia
2. Nokia România
3. Rompetrol Rafinare
4. ArcelorMittal Galaţi
5. OMV Petrom
6. Petrotel - Lukoil
7. Renault Technologie Roumanie
8. Honeywell Technologiey
9. Continental Automotive Products
10. Autoliv Romania

Exporturile au totalizat la patru luni 10,82 miliarde euro, dela 8,76 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului 2009.

Cea mai mare pondere este deţinută de maşini şi echipamenteelectrice (26,4% din total), automobile, tractoare alte vehicule(13,6%) şi metale comune şi articole din acestea (11,4%).

Perioada noiembrie 2009-iunie 2010 reprezintă opt luni decreştere şi se poate vorbi de "ieşirea din recesiune aexporturilor", potrivit ANEIR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO