Companii

Noul cabinet Zamfirescu Racoti Predoiu: Vom intra in lupta pentru proiectele mari

19.12.2005, 17:58 127

Fuziunea dintre firmele de avocati Calin Zamfirescu & Asociatii si Racoti Predoiu s-a incheiat, pe piata facandu-si aparitia un nou jucator.

Firma Zamfirescu Racoti Predoiu, care combina doua dintre cele mai cunoscute branduri de pe piata avocaturii de afaceri, va deveni operationala de la 1 ianuarie 2006, a anuntat la finele saptamanii trecute Catalin Predoiu, care va ocupa functia de managing partner al noii case de avocatura. Consiliul Baroului Bucuresti a transmis deja decizia de constatare a unificarii celor implicati in aceasta operatiune.

Noul jucator, cu o masa critica mai mare, are in prima faza 30 de avocati, capabili "sa asigure un serviciu integrat clientilor sai si sa acceseze orice fel de proiect de pe piata romaneasca", afirma Predoiu.

Procesul de fuziune a fost initiat in primavara acestui an, pana acum fiind parcurse mai multe etape de lucru - care au presupus compatibilizarea operatiunilor celor doua firme de avocatura, care aveau un profil diferit unul de celalalt, elaborarea de proceduri comune de lucru, intercalarea echipelor de avocati proveniti de la ambii jucatori sau crearea unei baze de date comune.

"Daca pana acum nu aveam acces la unele proiecte fiecare pe cont propriu pentru ca nu puteam aloca anumite resurse in special pe proiectele mari, de acum lucrurile se schimba", explica Calin Zamfirescu, unul dintre partenerii noii firme. Zamfirescu este presedintele Uniunii Avocatilor din Romania.

De asemenea, Ioana Racoti si Stan Tarnoveanu vor fi si ei parteneri in cadrul noii firme. "Acest pas inseamna trecerea de la o etapa artizanala la una corporatista si ne propunem sa pastram calitatea muncii si relatia cu clientul. Vrem sa aducem astfel cu noi managementul eficient si echipe mai mari de avocati", afirma Catalin Predoiu. Ca strategie, firma isi propune sa-si extinda operatiunile in afara Capitalei, urmandu-si astfel clientii in teritoriu.

"Extinderea s-ar putea face printr-o colaborare cu o retea de societati - corespondent in teritoriu. Nu excludem insa nici varianta deschiderii de birouri in locatii din tara", explica reprezentantii firmei.

In 2006, Zamfirescu Racoti Predoiu vrea sa ajunga la un numar de 40 de avocati, ceea ce ar plasa firma in topul celor mai mari angajatori de pe piata consultantei juridice de profil. Pentru conturarea unei noi identitati corporatiste si rebranding, cu un nou logo, au fost contractate serviciile firmei TBG Merlin.

Prima fuziune dintre doua case de avocatura din Romania, de talii apropiate, creeaza un jucator apt sa ofere toata gama de servicii, de la consultanta pentru litigii, arbitraje civile si comerciale, falimente, fuziuni si achizitii, finantari sau corporate pana la proprietate intelectuala, concurenta sau real estate.

Zamfirescu Racoti Predoiu are in portofoliul sau clienti din randul marilor corporatii care activeaza in industria metalurgica neferoasa, transporturi fluviale si maritime, industrie alimentara, energie, banci, asigurari sau piata de capital.

Firma Calin Zamfirescu & Asociatii si-a inceput activitatea in decembrie 1995, imediat dupa aparitia legii avocaturii. Tot atunci, se puneau bazele celeilalte firme de avocatura, Racoti - Predoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO