Companii

Noul proprietar al Praktiker reia expansiunea cu două magazine şi angajează 400 de oameni

Omer Susli. Foto: Silviu Matei

Omer Susli. Foto: Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

07.07.2014, 00:07 2903

Omer Susli, investitorul turc care a cumpărat reţeaua locală de bricolaj Prak­tiker după falimentul grupului german, reia expansiunea cu două magazine ce vor fi deschise în toamnă la Giurgiu şi Târgu-Jiu, iar până la finalul anului în cele 27 de magazine exis­ten­te vor fi angajaţi încă 400 de oa­meni, pe fondul creşterii vânzărilor.

„Am preluat pe statele de plată 1.600 de angajaţi, iar până la sfârşitul anului vom angaja încă 400 de persoane datorită creşterii vânzărilor. Totodată, am semnat contracte de închiriere pentru deschiderea unor noi magazine în Giurgiu şi Târgu-Jiu, unităţi care vor fi inaugurate în lunile septembrie - octombrie“, a declarat Susli pentru ZF.

Omul de afaceri a finalizat recent achiziţia Praktiker după ce a obţinut avizul Con­siliului Concurenţei pentru tran­zacţia semnată la finalul lunii februarie. Susli spune că în ultimele luni a dublat stocurile din maga­zine şi a lărgit gama de produse cu 10.000 de arti­cole, obţi­nând o creş­te­re a coşului mediu de 20%, la 145 de lei.

Totodată, Praktiker a revenit pe pro­fit şi  din renego­cierea chiriilor a obţinut o redu­cere de costuri de 6-7 mi­lioane de euro pe an. Anul trecut reţeaua a avut pierderi de 16,4 mil. euro la afaceri de 130 mil. euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- evoluţia gamei de produse de la preluare, valoarea stocurilor, creşterea coşului mediu

- profitul raportat de companie în ultimele luni

- impacatul reducerii chiriilor asupra afacerilor companiei; detalii despre noile magazine 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO