Companii

NTT DATA România se extinde într-un nou sediu de 9.000 mp la Cluj-Napoca, investiţie de 1,5 mil. euro

NTT DATA România se extinde într-un nou sediu de 9.000...

Autor: Laurentiu Cotu

28.09.2016, 13:47 6651

Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, investeşte aproximativ 1,5 mil. euro în amenajarea unui noi locaţii la Cluj-Napoca, cu o suprafaţă de 9.000 mp, situată lângă actualul sediu central EBS Tower. Al doilea ’’tower’’ va fi interconectat cu actualul EBS Tower şi va dispune de spaţii pentru încă 1.000 de noi angajaţi.

’’Pe cele 13 etaje, designul spaţiilor va fi în linie cu noile trenduri în psihologia persoanelor care lucrează în domeniul IT, cu spaţii creative, standing desks şi spaţii pentru videoconferinţe sau pentru relaxare, cu scopul de a oferi colegilor o varietate de alegeri în funcţie de preferinţe, inclusiv cu zone ce redau sentimentul home-office. Pentru NTT DATA România investiţia se estimează la circa 1,5 milioane de euro’’, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA România.

În cadrul noului sediu, NTT DATA România va amenaja săli specializate, care să deservească organizărilor de evenimente, precum: conferinţe IT, congrese din alte domenii, reuniuni ale oficialităţilor, evenimente academice sau educaţionale, evenimente de business, evenimente pentru mass-media, sau chiar unele cu caracter social.

’’Cu o varietate de angajaţi, parteneri, colaboratori şi vizitatori de diferite vârste şi din diferite culturi, de la generaţia millennials la delegaţii de talia top managementului din companii multinaţionale sau personalităţi publice, spaţiile noastre sunt create pentru a face faţă diferitelor situaţii de business la care suntem expuşi. Ne prezentăm, de asemenea, ca şi o organizaţie de învăţare, susţinem educaţia într-un mod activ, astfel că vom regăsi în clădirea noastră atât săli de training, amfiteatre pentru diverse evenimente, săli de curs, săli profesorale dar şi spaţii de relaxare şi zone special amenajate pentru facilitarea comunicării informale şi inter-cunoaştere’’, a spus Daniel Metz.

La începutul lunii iunie, compania a inaugurat la Cluj-Napoca sediul central EBS Tower, o clădire de 12 etaje, care însumează peste 7.000 mp. Investiţia în amenajarea spaţiului s-a ri­di­cat la aproape 2 milioane de euro.

Compania NTT DATA România oferă servicii de dezvoltare şi consultanţă de specialitate pentru furnizori de servicii IT, integratori de sisteme şi companii de software, în diverse ramuri industriale, inclusiv industria automotive şi a producţiei. Serviciile NTT DATA România acoperă întregul ciclu de viaţă al dezvoltării software şi managementul aplicaţiilor. Furnizorul de servicii şi soluţii software deserveşte companii din Româ­nia, Germania, Austria, Elveţia, Olanda, Norvegia, Finlanda, dar şi din Statele Unite ale Americii.

Începând din 1 iulie, EBS România a preluat denumirea de NTT DATA România, însă formatul echipei şi a tuturor atributelor de management au rămas neschimbate. În continuare NTT DATA România îl are la conducere, în calitate de Chef Executive Officer, pe Daniel Metz, fondatorul companiei, împreună cu echipa managerială care a contribuit la cei 16 ani de activitate.

Compania a realizat în primele opt luni o cifră de afaceri de 22 mil. euro, mai mult cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, estimând pentru întreg anul 2016 afaceri totale de 35 mil. euro. Echipa NTT DATA România a depăşit în luna septembrie 1.100 de membrii, în creştere cu 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru acest final de an, compania şi-a propus angajarea a încă 100 de oameni.

După filialele din România, de la Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi, NTT DATA România şi-a extins activitatea teritorială, înfiinţând de curând o nouă subsidiară în Serbia, la Novi Sad. Acţiunea reprezintă o nouă direcţie strategică, prin dezvoltarea de noi subsidiare în zona central-est europeană, potrivit oficialilor NTT DATA România.

Evoluţia pozitivă a businessului NTT DATA România din ultimii ani a trezit atenţia mai multor companii şi fonduri de investiţii, care s-au arătat interesate de preluarea acţiunilor fostei firme EBS România din Cluj. Acest lucru s-a concretizat la finele anului 2013, când japonezii de la NTT DATA au cumpărat toate acţiunile fostei companii EBS România, actuala NTT DATA România. Înfiinţată în anul 1988, NTT DATA are sediul la Tokyo, desfăşurându-şi activitatea în peste 40 de ţări.

laurenţiu.cotu@zf.ro 

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO