Companii

Nuclearelectrica, Hidroelectrica şi CFR, printre companiile care vor avea management privat

Nuclearelectrica, Hidroelectrica şi CFR, printre companiile care vor avea management privat

Autor: Carol Dan

01.08.2011, 18:06 508

Nuclearelectrica, Hidroelectrica, CFR Marfă, CFR Călători şi CFRInfrastructură se numără printre cele 15 companii de stat care voravea manageri privaţi, iar la unele dintre ele vor fi înlocuiţi şimembrii CA, a declarat pentru Mediafax Jeffrey Franks, şefulmisiunii FMI.

Întrebat dacă înlocuirea managerilor este suficientă, oficialulFMI a arătat că vor exista măsuri suplimentare care să asigure oguvernanţă cât mai bună, una dintre ele fiind operarea de schimbăriîn Consiliile de Administraţie.

"Există anumite persoane care au poziţii privilegiate acum înanumite companii, dar şi le vor pierde (...).Vom începe să selectămmembrii Consiliilor de Administraţie într-o manieră mult maiobiectivă. Acesta este numai o zonă în care vor existaîmbunătăţiri. Cealaltă este că Guvernul va îmbunătăţi guvernanţaprin reformarea legislaţiei întreprinderilior de stat, pentru aface ca aceste consilii să opereze într-un mod mai obiectiv şicorect", a afirmat Franks.

Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax că MinisterulEconomiei a propus FMI ca Societatea Naţională a LignituluiOltenia, Compania Naţională a Huilei, Oltchim şi Hidroelectrica săfigureze printre companiile care vor avea management privat.
FMI a prezentat însă o altă listă, în care erau incluse toatecompaniile din sectorul energetic.

"Ministerul Economiei a venit cu o listă de patru companii, şianume SNLO, CNH, Oltchim şi HIdroelectrica. FMI a prezentat însă oaltă listă, în care, cu excepţia Termoelectrica, erau toatecompaniile energetice. La discuţii nu s-a stabilit nimic, dar arămas ca şefii FMI să discute ei între ei şi să elaboreze o listăclară", au afirmat sursele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO