Companii

O antreprenoare din Neamţ a trimis 10.000 de borcane de dulceaţă şi zacuscă în Franţa

O antreprenoare din Neamţ a trimis 10.000 de borcane de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.02.2014, 21:22 5869
Cristina Socea, 36 de ani, o antreprenoare din comuna Rediu, judeţul Neamţ,  s-a întors în România după ce a lucrat timp de cinci ani în străinătate, iar după ce şi-a încercat norocul în comerţ şi agricultură, în anul 2011 a pus bazele unei mici fabrici de dulceţuri.
 
În prezent magazinul online Dulceţuri Tradiţionale Cristina, operat de firma Allplast Geninvest, vinde dulceţuri, zacuscă, siropuri, dar şi murături sub brandul Bunătăţi de Casă Cristina. „Noi suntem nişte gurmanzi, ne plac mân­cărurile sănătoase şi dacă tot stăm la ţară, la circa 20 de kilometri de Piaţa-Neamţ, ne-am gândit să producem ceva“, povesteşte antreprenoarea, care este ajutată să dezvolte această afacere de către familia ei.
 
Ingredientele vin din producţia proprie, cât şi de la localnici. Totodată, antreprenoarea şi-a făcut propria livadă de pomi fructiferi, care în următorii ani va asigura necesarul de fructe pentru dulceţuri.
 
„Zilnic facem cam 200-300 de borcane de dulceaţă. Producem totul manual, de la scosul sâmburilor de la fructe până la umplutul borcanelor. Vara dacă stăm de dimineaţa până seara reuşim să facem 300 de borcane, muncim foarte mult.“ Produsele Bunătăţi de Casă Cristina au fost comercializate iniţial în zece hipermarketuri Auchan, însă parteneriatul a încetat.
 
În prezent produsele ajung în câteva magazine din ţară în oraşe precum Bucureşti sau Galaţi, sunt vândute online pe site-ul propriu, dar ajung şi în Franţa la două magazine cu care Cristina Socea colaborează. Ultima comandă de produse venită de la francezi a fost de 3.000 de borcane.  „Noi am trimis prima dată 4.000 de borcane în Franţa, iar în total am trimis 10.000 de borcane de dul­ce­ţuri, zacuscă, siropuri, dar şi murături. Acolo dulce­ţurile sunt mult mai apreciate ca la noi.“
 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO