Companii

O cameră la Vega din Mamaia costă cât la Nisa la cinci stele, dar ocuparea în weekend este de 100%

O cameră la Vega din Mamaia costă cât la Nisa la cinci stele, dar ocuparea în weekend este de 100%

Hotelul Vega din Mamaia a fost redeschis şi clasificat la cinci stele în 2008 în urma unei investiţii de 10 milioane de euro

Autor: Cristina Rosca

26.07.2011, 00:03 8355

Hotelul de cinci stele Vega din staţiunea Mamaia, controlat deomul de afaceri Gabriel Comănescu, are un grad de ocupare de 100%în weekend şi de 65-70% în cursul săptămânii, potrivitreprezentanţilor hotelului care spun că o cameră costă în jur de340 euro pe noapte.

Hotelul are 141 de camere. "În weekendul care tocmai a trecut amavut un grad de ocupare de 95%, însă acesta a fost o excepţie,deoarece în weekend gradul de ocupare este de 100%. Datele pe carele deţinem indică faptul că şi în viitorul apropiat gradul deocupare va fi similar. Vorbim aici despre lunile iulie şi august",a spus Răzvan Dobre, director de vânzări şi marketing al hoteluluiVega.

O cameră la hotelul Vega din Mamaia costă 1.045 de lei (247euro) pe noapte de luni până joi, şi respectiv 1.430 de lei (339euro) pe noapte de vineri până duminică. Astfel încasărilehotelului pot ajunge la 100.000 de euro în fiecare weekend,potrivit calculelor ZF care pornesc de la un preţ mediu şi numărulde 141 de camere.

"Preţul include mic dejun, prânz, acces la plajă privată, lapiscină şi parcare. Clienţii noştri sunt în special oameni deafaceri care vin la mare cu familia să se relaxeze. Ei cum­pără deregulă pachete de cinci-şapte nopţi", explică Dobre, care adaugăfaptul că cei mai mulţi clienţi sunt români.

Hotelul Vega este potrivit datelor de pe site-ul de rezervăriinternaţionale booking.com cel mai scump hotel din Mamaia, însă peacest site nu sunt trecute alte hoteluri de patru sau cinci steledin staţiune, precum Iaki sau Palm Beach. O cameră dublă standardcu mic dejun şi prânz inclus costă la hotelul Iaki, deţinut deGheorghe Hagi, 219 euro, în timp ce la hotelul Palm Beach, acelaşitip de cameră, cu mic dejun, costă 275 de euro în cursulsăptămânii, preţul schimbându-se în weekend.

Preţul pentru o noapte pe litoral la un hotel de cinci steleajunge astfel să fie de până la de trei ori mai mare decât la unhotel de cinci stele din Bucureşti. Spre exemplu, o noapte într-ocameră standard la hotelul Radisson Blu de pe Calea Victoriei dinBucureşti costă aproape 125 de euro, potrivit site-uluibooking.com.

Tarifele de cazare practicate de hotelul Vega din Mamaia suntînsă similare cu cele ale hotelurilor de aceeaşi clasificare de peCoasta de Azur din staţiuni precum Cannes sau Nisa, care sesituează în jurul valorii de 300 de euro, potrivit booking.com.

Gabriel Comănescu, care controlează hotelul Vega din Mamaia,deţine grupul Upetrom, cea mai cunoscută companie din grup fiindGrup Servicii Petroliere, cu afaceri de circa 220 mil. euro în2009.

Compania Vega Turism, care ad­mi­nis­trează hotelul Vega, aobţinut în 2009 venituri de 14,2 mil. lei (3,3 mil. euro) şi a avutpierderi de 14,8 mil. lei (3,5 mil. euro), potrivit datelor de laRegistrul Comerţului. Vega Turism a redeschis în vara lui 2008hotelul Vega, în urma unei investiţii de circa 10 mil. euro, sumăutilizată pentru cumpărarea hotelului de la fostul proprietar şipentru modernizarea acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO