Companii

O companie care dezvoltă pentru Kaufland şi Lidl a luat 120.000 mp din fosta fabrică Policolor

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Cristian Hostiuc

19.05.2017, 00:07 44159

Producătorul român de lacuri şi vopsele Polico­lor a vândut o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi (12 hectare) din tere­nul fostei fabrici pe care o deţinea pe bulevardul Theo­dor Pallady către compania ERES - Entire Real Estate Solutions, potrivit unor surse din piaţă.

„Săptămâna aceasta s-a semnat un antecontract pentru terenul Policolor. Din cauza clauzei de confiden­ţia­litate, nu putem dezvălui nici cumpărătorul, nici valoa­rea tranzacţiei“, au spus reprezentanţii Policolor pentru ZF.

Potrivit surselor ZF, cumpărătorul ar fi dezvoltatorul imobiliar ERES - Entire Real Estate Solutions, deţinut de Călin Gabriel Dobra (49 de ani) şi Alina Codruţa Dobra (43 de ani), însă Policolor nu a confirmat această informaţie.

Preţul terenurilor în zona Theodor Pallady, unde se află platforma Policolor, este în jur de 150 de euro pe me­tru pătrat, ceea ce face ca valoarea tranzacţiei să fie de circa 18 mil. euro, conform estimărilor ZF.

ERES se prezintă pe site-ul propriu ca fiind o companie germană de consultanţă, care operează pe piaţa din România. Potrivit informaţiilor publice, Entire Real Estate Solutions dezvoltă spaţii comerciale pentru retailerii Kaufland şi Lidl, unul dintre hipermarketurile Kaufland pe care le-a ridicat fiind cel din Râmnicu Vâlcea, unde a solicitat primăriei planul urbanistic zonal pentru un teren de peste 11.000 mp.

Compania a mai solicitat şi în Târgu Jiu un teren pe care să construiască un magazin Lidl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO