Companii

O companie cehă low-cost spune că intră cu zboruri pe Bucureşti-Praga

Autor: Mirabela Tiron

07.09.2010, 23:47 80

Compania aeriană cehă low-cost Smart Wings spune că va intra pepiaţa românească cu zboruri pe ruta Bucureşti-Praga, curse ce vorfi operate de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), începând culuna noiembrie, potrivit datelor de pe site-ul companiei.
"Zborul pe această rută va fi operat o dată pe zi în cursuldimineţii. Compania va oferi o gustare gratuită şi posibilitatea capasagerii să transporte gratuit un bagaj de mână în limita a 5kilograme şi un bagaj de cală de maxim 20 de kilograme", potrivitdatelor de pe site-ul companiei aeriene, care operează zboruri înpeste 30 de destinaţii.
Biletele de avion pe această rută sunt deja disponibile pe site-ulcompaniei, deşi reprezentanţii aeroportului Otopeni au transmis căpână în prezent compania cehă low-cost Smart Wings nu a transmis onotificare oficială, ci doar un comunicat.

"Nu există o anumită regulă în ceea ce priveşte notificareaaeroportului. În cazul în care o companie aeriană anunţă că vrea săopereze de pe aeroport, formalităţile se încheie foarte repede, deaceea mai este timp ca Smart Wings să tri­mită o notificare", aude­clarat reprezentanţii ae­ro­por­tului Henri Coandă.
Pe ruta Bucureşti-Praga nu operează nicio com­panie low-costpre­zentă deja pe piaţa ro­mâ­nească. Cei mai mari doi jucători depe acest seg­ment, Blue Air şi Wizz Air, care au transportat 3,4mi­lioane de pasageri anul tre­cut, au în special zboruri spredestinaţii din Italia şi Spania. Doar compania ae­rianătradiţională Czech Airlines are zboruri pe această rută, preţulunei călători dus-întors fiind de 270 de euro pentru perioada 5-7noiembrie, cu rezervare de ieri.

Spre comparaţie, preţul unui bilet dus-întors pe rutaBucureşti-Praga este de 120 de euro în cazul companiei Smart Wings,potrivit datelor de pe site-ul de rezervări al companieiaeriene.
Smart Wings a fost înfiinţată în 2004 şi este deţinută de companiacehă Travel Service, controlată cu un pachet majoritar de acţiunide Icelandair Group, listat la Bursa din Islanda.
Compania aeriană Travel Service a fost înfiinţată în 1997, iarîncepând cu anul 2004, a început să opereze zboruri low-cost subbrandul Smart Wings.
Cu o flotă compusă din 26 de aeronave, Travel Service a transportatanul trecut 2,7 milioane de pasageri, potrivit datelor de pesite-ul companiei. În ceea ce priveşte veniturile companiei,acestea se ridicau la 230 mil. euro în 2007, iar profituloperaţional la 8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO