Companii

O companie coreeană vrea o fabrică de componente auto, anvelope şi airbaguri, de 150 mil. $ în România

O companie coreeană vrea o fabrică de componente auto, anvelope şi airbaguri, de 150 mil. $ în România
24.05.2012, 00:00 1483

Compania Hyosung din Coreea de Sud intenţionează să investească circa 150 de milioane de dolari în România într-o fabrică de componente auto, anvelope şi airbaguri. Investiţia ar putea fi lansată în perioada imediat următoare, potrivit Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Proiectul a fost discutat de către conducerea Hyosung Corporation cu ministrul delegat pentru mediul de afaceri Lucian Isar, aflat în perioada 21-22 mai în Coreea pentru a conduce o reuniune a comitetului de cooperare industrială România - Coreea.

Hyosung este o corporaţie industrială listată la Seul, cu o capitalizare de piaţă de circa 1,2 miliarde euro şi activităţi în sectoarele textilelor, materialelor industriale, industriei chimice, industriei grele, construcţiilor, tradingului de produse chimice şi din oţel, importului de automobile şi serviciilor financiare. Compania este cunoscută şi ca producător al motocicletelor Hyosung, afacere vândută însă în 2007 grupului S&T Motors, de asemenea din Coreea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO