Companii

O companie româno-britanică vrea să ajute companiile cu afaceri de peste 20 mil. euro să evite insolvenţa

O companie româno-britanică vrea să ajute companiile...

Autor: Dan Grigore Ivan

11.04.2016, 00:05 304

Compania de consultanţă în management de criză (turnaround management) BM&T a deschis primul său birou în România, în colaborare cu firma locală de consultanţă Nichifor Consulting, au anunţat reprezentanţii părţilor implicate.

Noul jucător, prin biroul de la Bucureşti, se adresează societăţilor cu o cifră de afaceri de peste 20 mil. euro care se confruntă cu probleme de profitabilitate sau care chiar se îndreaptă către insolvenţă. Înfiinţarea noului birou vine în contextul în care România înregistrează o incidenţă a insolvenţelor la mia de firme active de peste 4 ori mai mare decât media pe plan regional, conform unui studiu al Coface. Totuşi, numărul companiilor care aleg să intre în reorganizare se află în declin de câţiva ani, după ce criza a adus în România „moda“ insolvenţelor. În primele două luni ale 2016 au intrat în insolvenţă 1.451 de companii, cu 23,4% mai puţine decât în perioada similară din 2015.

„BM&T ţinteşte com­paniile medii şi mari, cu cifra de afaceri de peste 20 milioane euro, aflate în situaţii speciale din punctul de vedere al finanţării, managementului sau performanţei. Nu sprijinim practica intrării în insolvenţă a companiilor, fiind de părere că o rezolvare consensuală a unei stări preinsolvenţă este de dorit şi este mult mai benefică pentru toate părţ­ile implicate. Pragul minim al finanţării acordate de partenerii noştri de private equity pentru restructurarea unui proiect este de 5 milioane euro, pentru că nicio restructurare de succes nu se poate face fără finanţare“, spun reprezentanţii companiei nou-formate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO