Companii

O comună cu 4.000 de locuitori devine „sediul” fabricii de 100 milioane de euro a Arctic

O comună cu 4.000 de locuitori devine „sediul”...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.02.2016, 12:04 10807

Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România care deţine o fabrică la Găeşti (jud. Dâmboviţa), a luat circa 70 de hectare de teren în comuna Ulmi, cu circa 4.000 de locuitori, unde va construi o fabrică de maşini de spălat. Aici, producătorul va angaja circa 2.500 de oameni. 

„Arctic SA a depus o cerere pentru emiterea certificatului de urbanism pentru construcţia unei unităţi de producţie a maşinilor de spălat rufe şi vase, depozit produse finite, laboratoare, birouri, cantină, parcări, alei carosabile şi pietonale, împrejmuire, branjament utilităţi şi organizare de şantier ”, a declarat pentru ZF Adrian Dumitru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. 

Informaţia a apărut pentru prima dată în presa locală. 

Compania va investi în această unitate circa 100 milioane de euro şi speră că va obţine un ajutor de stat de circa 37,5 milioane de euro, conform datelor anterioare. Această investiţie va veni din profitul companiei din România obţinut în anii anterior până în 2014

Producătorul de electrocasnice realizează pe piaţa locală doar frigidere şi congelatoare. Arctic a realizat în 2014 în fabrica pe care o deţine pe piaţa locală la Găeşti, în judeţul Dâmboviţa circa 1,9 milioane de frigidere, din care 1,6 milioane au luat drumul exportului, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie. Produsele made in Romania au ajuns în 60 de ţări de la nivel mondial. Fabrica din Găeşti are însă o capacitate totală de producţie de 2,6 milioane de unităţi.

Fabrica are afaceri de peste 340 de milioane de euro în 2014 şi mai bine de 3.000 de salariaţi. De altfel, unitatea de pro­ducţie de la Găeşti ţine în spate 14% din tot businessul din judeţ. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO