Companii

O cooperativă din Timiş vinde zilnic 25.000 de litri de lapte fabricilor FrieslandCampina şi Simultan

O cooperativă din Timiş vinde zilnic 25.000 de litri de...

Autor: Roana Rotaru

19.12.2017, 00:00 616

♦ În 2018 cooperativa din Timiş va deschide propria fabrică, ce va produce lactate sub brandul Floare din Banat.

Cooperativa agricolă Timlact Agro, cu sediul în Orţişoara, judeţul Timiş, formată din 28 de membri cooperatori care deţin împreună 4.000 de bovine, li­vrea­ză zil­nic 25.000 de litri de lap­te pe zi fabricilor de lactate FrieslandCam­pina şi Simultan. În ianuarie 2018, coopertiva va inaugura propria fabrica de lactate, cu o capacitate de procesare de 10.000 de litri pe zi,  în localitatea Bucovăţ din judeţul Timiş.

„Noi am construit o unitate de procesare pentru lapte de consum, smântână şi brânză dulce, care în momentul prezent este în probe. Investiţia se ridică la 400.000 de euro din bani proprii: subvenţiile pe lapte pe care nu le-am folosit, credite şi contribuţia membriilor. În ianuarie vom ieşi pe piaţă cu brandul Floare din Banat, cu care încercăm să intrăm în magazinele mici, pentru că retailerii ne oferă un preţ mic, iar, fiind o fabrică mică, nu putem recupera din rulaje. Vrem să ne deschidem şi un magazin propriu“, a declarat pentru ZF Adriana Szekely, directorul cooperati­vei agricole Timlact Agro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO