Companii

O creştere de 5% ar fi posibilă dacă guvernul s-ar da la o parte din calea antreprenorilor

O creştere de 5% ar fi posibilă dacă guvernul s-ar da...

Autor: Andrei Cîrchelan

24.10.2014, 00:07 548

Mediul de afaceri nu ar trebui să ceară nimic de la guvern în afară de un cadru stabil în care să poată activa, iar autorităţile ar trebui să lase investitorii să îşi facă treaba.

„Nu aş cere personal guvernului absolut nimic în afară de a oferi un cadru legal şi a cheltui banii pentru educaţie şi sistemul medical şi alte elemente de administraţie. Nu aş­tept de la guvern ceva mesianic“, a declarat Andrei Pi­tiş, business angel şi pre­şedintele Aso­ciaţiei Patronale de Soft­ware şi Servicii IT (ANIS), în cadrul dezbaterii ZF Expert – România 5%.

La rândul său, Eugen Pătu­ran, omul de afaceri care a adus în România franciza de încălţăminte Bata, a spus că în prezent interesele politice sunt divergente de cele economice şi nimeni din adminis­traţie nu a luat o iniţiativă pro business.

„Nimic din organele statului nu e pro business. Cum te prind că ai cash flow, vin acolo. Atitudinea ar trebui să fie pro business, nu să vină să îţi dea în cap“, a spus Păturan.

Citiţi care sunt propunerile antreprenorilor pentru a avea o creştere economică de 5% în numărul de luni al ZF
 

Mai citiţi azi în cadrul campaniei „România 5%“:

+ România are nevoie de o creştere economică de cel puţin 4,5% pentru a grăbi convergenţa cu Uniunea Europeană, spune Elisabetta Capannelli, reprezentanta Băncii Mondiale în România.

+ „Eu vreau să-mi dezvolt businessul, dar nu mă simt deloc ajutat de stat“, spune un antreprenor din transporturi cu 20 de angajaţi.

+ Pe cine ne bazăm ca să ajungem la o creştere de 5%?  Astăzi doar una din zece companii poate să reziste la o asemenea turaţie.

+ Investitorul privat are şanse să crească dacă statul nu alterează piaţa prin politici fiscale şi investiţii haotice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO