Companii

O fabrică de cherestea din Sibiu a primit peste 13 milioane de lei de la compania-mamă din Italia

O fabrică de cherestea din Sibiu a primit peste 13...

Autor: Corina Mirea

10.12.2015, 00:04 904

Mico Legnami, o fabrică de cherestea din localitatea Mier­curea Sibiului (judeţul Sibiu), a primit o majorare de capital de 13,3 mil. lei (adică 3 mil. euro) de la compania-mamă din Italia Cora Do­menico & Figli Spa, potrivit unor date publicate recent în Monitorul Oficial.

Mico Legnami a fost înfiinţată pe piaţa locală în anul 2001, iar anul trecut a depăşit pragul de afaceri de 16 milioane de lei, ceea ce a însemnat o creştere de 21% faţă de valorile din 2013, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 3 hectare în Miercurea Sibiului, o localitate cu 4.000 de locuitori.

Producţia de cherestea în sine acoperă o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, iar Mico Legnami mai are şi două depozite, unul pentru cherestea uscată, ce ocupă 2.000 de metri pătraţi, iar altul unde se stochează buştenii şi care reprezintă un hectar din tot terenul pe care compania îl are în localitate.

În perioada de criză, adică din anul 2009 şi până în 2014, afacerile Mico Legnami aproape că s-au triplat, însă numărul mediu de angajaţi nu s-a majorat decât cu 13 persoane în tot acest timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO