Companii

O fabrică din Fălticeni trimite suplimente alimentare în şase ţări

Florin Mitocaru

Florin Mitocaru

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.11.2015, 00:07 3340

Producătorul de suplimente alimentare Alevia din Fălticeni, ju­de­ţul Suceava, vrea să atace pieţele ex­terne cu cele 170 de produse pe care le are în portofoliu, du­pă ce a ajuns deja în peste 4.000 de farmacii şi ma­gazine din România.

„Am început deja cola­bo­rarea cu parteneri din Mol­dova şi în viitor vizăm ţări pre­cum Bul­ga­ria, Polonia, Un­garia, Slo­venia şi Slo­vacia“, a de­clarat Florin Mito­caru, directorul ge­neral al Alevia.

El a preluat afacerea cu suplimente ali­men­tare de la părinţi în urmă cu 13 ani, com­pania fiind fondată în 1994. Aceş­tia au început iniţial cu zece produse, însă portofoliul companiei a crescut treptat până la circa 170 de suplimente şi ceaiuri.

Florin Mitocaru îşi aminteşte că în anii ’90 românii nu ştiau foarte multe despre suplimente alimentare. În prezent, această piaţă depăşeşte 200 milioane de euro la preţ de raft, potrivit datelor ZF.

Fabrica din Făl­ti­ceni are o suprafaţă de 2.000 de metri pătrăţi şi o capacitate anuală de producţie de patru milioane de unităţi, care cuprinde supli­men­te alimentare şi cea­iuri. Alevia a avut anul trecut o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei (circa 4,5 mil. euro) şi peste 140 de angajaţi. Producătorul avea un rulaj de 1,6 mil. euro şi doar 46 de angajaţi în 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO