Companii

O fabrică din Haţeg în care lucrează 150 de angajaţi trimite melci pe piaţa franceză. „Investim în extinderea fabricii“

O fabrică din Haţeg în care lucrează 150 de angajaţi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.09.2017, 00:00 1781

Rolux, cel mai mare procesator de melci de pe plan local ca nivel al businessului, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 29,5 milioane de lei (6,5 mil. euro), dublu faţă de anul precedent.

„Într-adevăr, cifra de afaceri s-a dublat anul trecut, însă este o creştere artificială din cauza majorării preţurilor la materii prime.

Noi lucrăm într-un sistem asemănător cu cel lohn. Aducem materii prime din alte ţări, realizăm produsul final aici şi îl vindem mai departe. Şi cresterea preţurilor materiilor prime a determinat ca preţul de vânzare să fie mai mare, iar prin urmare cifra de afaceri a crescut. Activitatea noastră a rămas relativ aceeaşi“, a spus Simona Roşu, administrator al Rolux, companie care are o unitate de procesare în Haţeg, judeţul Hunedoara. Businessul companiei a fost în continuă dezvoltare încă de la înfiinţare, astfel producătorul a devenit şi unul dintre cei mai importanţi exportatori de pe piaţa de peşte, crustacee şi moluşte (melci, scoici etc).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO