Companii

O familie de medici oftalmologi face 3,4 milioane de euro din consultaţii şi operaţii la ochi

Clinica oftalmologică Oculus din Ca­pitală este controlată de Ozana şi Cristian Moraru

Clinica oftalmologică Oculus din Ca­pitală este controlată de Ozana şi Cristian Moraru

Autor: Mirabela Tiron

17.10.2016, 00:06 9062
Clinica oftalmologică Oculus din Ca­pitală, controlată de familia de doc­tori oftalmologi Moraru, a finalizat anul trecut cu afaceri de 15,2 milioane de lei (3,4 milioane de euro) şi un profit de 900.000 de lei din con­sultaţii şi operaţii la ochi.
 
„Clinica are 150-200 de pacienţi pe zi la consultaţii şi explorări funcţionale şi imagistice şi 20-25 de pacienţi pe zi la operaţii. Avem zece cabinete de consultaţii şi explorări şi două săli de operaţii cu trei posturi operatorii“, a spus Oza­na Moraru, mana­ge­rul clinicii.
 
Consultaţiile sunt între 50 şi 280 de lei, la care se pot adăuga, strict dupa caz şi ocazional, diverse explorări funcţionale, cu preţul între 100 şi 250 de lei. Tariful pentru o operaţie de cataractă cu ultrasunete începe de la 2300 lei, care include şi cristalinul artificial, iar tariful pentru un transplant de cornee înseamnă: corneea importată pentru transplant (1.200 – 2.000 euro) la care se adaugă tipul de transplant propus de medic şi este cuprins intre 3500 si 4800 lei, în funcţie de tipul de transplant potrivit fiecare pacient.
 
„Pentru anul acesta sunt în plan investiţii de circa 80.000 de euro într-un tomograf special de uz intrao­pe­rator, cu ajutorul căruia chirurgul poate vedea în timp real struc­turile ochiului pe care le operează (se foloseşte acest echipament în special în operaţii de retină şi cornee).“
 
Oculus a ajuns la 57 de angajaţi. Clinica oferă servicii de la chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chi­rurgia refractivă, chirurgia dezlipirii de retină şi tratamente laser pentru afecţiuni vitroretiniene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO