Antreprenori locali

O familie din Galaţi produce containere modulare de peste 2 mil. euro anual

6 oct 2017 Autor: Roana Rotaru

Compania Demcar din Galaţi, un business de 2,3 mil. euro în 2016, deţinută de familia Toniţă, produce circa 1.000 de containere modulare pe an, din care 5% sunt folosite ca locuinţe permanente, grosul producţiei mergând câtre sectorul construcţiilor, în şantiere, potrivit reprezentanţilor companiei. 

„Singura problemă este să găseşti unde să parchezi containerul pentru că îţi trebuie teren. Încălzirea poate fi şi electrică, prin centrală termică, panouri solare sau alte variante. Acum sunt în Germania, unde construiesc un campus format din 140 de locuinţe din containere modulare pentru militarii care vin aici la cursuri într-o unitate de profil“, a declarat pentru ZF Delu Toniţă, directorul general al companiei Demcar. O locuinţă din containere modulare de 40 de metri pătraţi, de di­men­siunea unei garsoniere spaţioase, costă în jur de 12.000- 16.000 de euro în funcţie de finisaje, la care se adugă costul terenului pe care urmează să fie amplasată lo­cu­inţa. În Bucureşti, unde un metru pătrat de teren in­tra­vilan costă în jur de 700 de euro, investiţia finală într-o lo­cuinţă din containere modulare depăşeşte 40.000 de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, galati
, containere modulare
, Demcar
, locuinte
, santiere
, sectorul constructiilor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide