Companii

O familie din Galaţi produce containere modulare de peste 2 mil. euro anual

O familie din Galaţi produce containere modulare de...

Autor: Roana Rotaru

06.10.2017, 00:07 12468

Compania Demcar din Galaţi, un business de 2,3 mil. euro în 2016, deţinută de familia Toniţă, produce circa 1.000 de containere modulare pe an, din care 5% sunt folosite ca locuinţe permanente, grosul producţiei mergând câtre sectorul construcţiilor, în şantiere, potrivit reprezentanţilor companiei. 

„Singura problemă este să găseşti unde să parchezi containerul pentru că îţi trebuie teren. Încălzirea poate fi şi electrică, prin centrală termică, panouri solare sau alte variante. Acum sunt în Germania, unde construiesc un campus format din 140 de locuinţe din containere modulare pentru militarii care vin aici la cursuri într-o unitate de profil“, a declarat pentru ZF Delu Toniţă, directorul general al companiei Demcar. O locuinţă din containere modulare de 40 de metri pătraţi, de di­men­siunea unei garsoniere spaţioase, costă în jur de 12.000- 16.000 de euro în funcţie de finisaje, la care se adugă costul terenului pe care urmează să fie amplasată lo­cu­inţa. În Bucureşti, unde un metru pătrat de teren in­tra­vilan costă în jur de 700 de euro, investiţia finală într-o lo­cuinţă din containere modulare depăşeşte 40.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO