Antreprenori locali

O familie din Oradea vinde ciuperci pentru restaurante de lux din Italia

8 ian 2016 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Familia Chiş din Oradea a pornit în 2012 împreună cu un antreprenor italian o afacere bazată pe comer­cia­lizarea de ciuperci şi fructe de pă­dure, iar brandul Grădina Pă­du­rii a ajuns în pre­zent pe pieţele din Aus­tria, Ger­ma­nia, Elve­ţia şi Italia, cu­cerind bucă­tarii unor mari restau­ran­te din Ro­ma, Veneţia sau Milano.

„Marele avantaj al Ro­mâniei este că, în cursul unui an, datorită unui mi­cro­climat unic, poa­te livra ciuperci proaspete şase sau chiar şapte luni pe an, faţă de alte pieţe care nu pot face asta mai mult de trei luni pe an“, a spus Alexandru Chiş, acţionar al com­paniei Rom­tran­silvan Logistic, care deţine brandul Grădina Pădurii.

Compania a avut în 2013, primul an complet de funcţionare, afaceri de 4 milioane de lei, iar în 2015 s-a apro­piat de 20 de milioane de lei. Firma li­vrea­ză anual aproximativ 100 de tone de ciuperci pe piaţa internă şi 400 de to­ne pe cea externă, în va­rian­ta proas­pătă sau proce­sa­tă, cărora li se adaugă alte 80 de tone de nucă.

„Cu ajutorul băncilor şi al eco­no­miilor personale au fost făcute pri­mele investiţii fără de care nu pu­team să ne atingem scopurile. De la ca­mioa­nele de 15 tone am tre­cut la ce­le de 3,5 tone. Am făcut primele eti­che­te aşa cum ne-am priceput şi am mers cu ele la marii retaileri“, poves­teşte Alexandru Chiş, care îi are de anul trecut alături în afacere şi pe cei doi copii (Bianca şi Bogdan).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2016

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, oradea
, ciuperci
, restaurante
, lux
, brand
, gradina
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide