Companii

O nouă companie aeriană străină vine în România, cu şase zboruri pe săptămână

O nouă companie aeriană străină vine în România, cu...

Autor: Adina Oşan, Vasile Magradean

21.08.2014, 17:37 7447

Directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, joi, că de la Varşovia, pasagerii pot beneficia şi de conexiunile oferite de compania aeriană de stat poloneză LOT.

"Vom introduce din 27 octombrie primul zbor regulat spre Polonia, de la Cluj-Napoca spre Varşovia. Sunt curse ale companiei Eurolot cu o frecvenţă de şase zile pe săptămână, de luni până sâmbătă. De la Varşovia se oferă conexiuni spre destinaţiile oferite în parteneriat de compania de stat poloneză LOT. Discuţiile cu Eurolot au durat foarte mult, dar s-au finalizat cu succes, iar acest lucru aduce numai beneficii pentru aeroportul clujean, privind creşterea numărului de pasageri, dar şi pentru dezvoltarea economică a judeţului Cluj", a spus Ciceo.

Potrivit acestuia, compania Eurolot a ales Clujul ţinând cont de potenţialul său economic şi turistic, dar şi al regiunii Transilvania.

Eurolot, fost subsidiară a companiei aeriene de stat poloneze LOT, este deţinută în prezent în proporţie de 61 la sută de Trezoreria de Stat a Poloniei, iar flota companiei dispune de 17 aeronave de tip Bombardier Q400, Embraer 175 şi Airbus A320.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO