Companii

O nouă tranzacţie pe piaţa de servicii medicale private: MedLife achiziţionează reţeaua de clinici Solomed din judeţul Argeş

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife Group

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife Group

Autor: Cristina Bellu

15.03.2018, 09:29 724

Furnizorul de servicii medicale private MedLife a preluat pachetul majoritar de 80% din Solomed, grup de clinici de servicii medicale prezente pe piaţa din Piteşti, Costeşti şi Curtea de Argeş.  

“Aşa cum ne-am obişnuit acţionarii, ne continuăm accelerat planul de extindere şi dezvoltare al companiei şi anunţăm o nouă achiziţie, marcând prin aceasta intrarea pe segmentul de ambulatoriu într-o zonă nouă a României. (…). În perspectivă, vom continua să ne consolidăm poziţia la nivel naţional atât prin achiziţii, cât şi prin proiecte de tip green field”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife Group.

Grupul Solomed a fost înfiinţat în 1997 şi este unul dintre cei mai importanţi operatori medicali locali din regiune. Grupul are în componenţă cinci clinici – trei în Piteşti, celelalte două în Costeşti şi Curtea de Argeş – şi un laborator (Piteşti), oferind pacienţilor o gamă largă de investigaţii de la consultaţii multidisciplinare pentru o gamă de peste 15 specialităţi medicale şi servicii de laborator, la investigaţii CT, ecografii; servicii de recuperare medicală şi mici intervenţii cu laser. Toate unităţile medicale sunt dotate cu echipamente medicale performante şi au la dispoziţie o echipă medicală cu peste 90 de specialişti. 

Potrivit reprezentanţilor grupului de clinici achiziţionate, Solomed a înregistrat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 5,2 milioane de lei.

"Ne bucurăm să devenim parte a celui mai mare operator de pe piaţa serviciilor medicale din România. Pentru noi, acest parteneriat reprezintă o mare oportunitate de dezvoltare a afacerii, un pas important în evoluţia companiei prin integrarea proceselor, beneficiind astfel de know how în zona medicală şi de management, iar totodată, vom continua să oferim pacienţilor o şi mai bună asistenţă medicală. Totodată, acest parteneriat ne oferă posibilitatea să intrăm pe un nou segment de piaţa aflat în plină expansiune la nivel local - segmentul abonamentelor medicale”, a declarat dr. Cristian Ştefan Lamba, General Manager al grupului Solomed. 

Achiziţionarea pachetului majoritar Solomed reprezintă cea de-a 19-a achiziţie derulată până în prezent de grupul MedLife, ultima fiind anunţată în luna februarie  – Ghencea Medical Center din Bucureşti.

MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 638 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de 2016 şi o EBITDA pro-forma ajustată de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta compania vizează o creştere de peste 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO