Companii

O piaţă de 2 miliarde de lei. Cele mai vândute medicamente fără reţetă: Nurofen, Colebil şi Theraflu

Autor: Mirabela Tiron

07.04.2018, 14:00 1425

Medicamentele eliberate fără prescripţie medicală (OTC) au câştigat teren în piaţa de medicamente în ultimii ani, în contextul în care românii acordă mai multă atenţie stării lor de sănătate.

Piaţa de OTC-uri a ajuns la peste 1,9 miliarde de lei anul trecut, potrivit datelor oferite de compania de cerce­ta­re de piaţă Euromonitor.

Cel mai vândut medicament fă­ră reţetă este Nurofen, cu vânzări de 207 mil. lei anul trecut şi o cotă de piaţă de 10,7%. În piaţa de OTC-uri con­curează companii precum Re­ckitt Benckiser, Bio­farm, GSK, Sanofi sau Sun Phar­ma­ce­u­tical Industries, care deţin în total o cotă de piaţă de peste 40%.

„În ultimii ani a crescut interesul populaţiei pentru pre­venţie şi întreţinerea stării de sănătate. Compania Biofarm vizează lăr­girea portofoliului prin dezvoltarea şi fa­bri­carea de produse noi, ţinând cont de evoluţia con­ti­nuă a pieţei farmaceutice din România şi nu numai, de in­ci­denţa şi prevalenţa diferitelor patologii în populaţia ge­ne­rală. Portofoliul companiei Biofarm este bazat pe ne­voi­le pieţei“, au răspuns reprezentanţii Biofarm pentru ZF.

Din portofoliul companiei româneşti prezentă cu do­uă me­dicamente în top cinci cele mai vândute OTC - Cole­bil şi Tri­ferment, 51% este reprezentat de medi­camentele fără reţetă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO