Companii

O româncă din Prahova şi-a cumpărat cu 100.000 de dolari un Boeing 737 abandonat de o companie nigeriană

O româncă din Prahova şi-a cumpărat la licitaţie un Boeing 737 abandonat de o companie nigeriană

Autor: Theodor Istrate

13.03.2012, 09:35 12588

Un avion de transport persoane Boeing 737, abandonat la societatea Aerostar Bacău de către o companie aeriană din Nigeria şi cedat apoi statului român, a fost cumpărat de o persoană din Prahova, care a plătit cei 354.144 lei cu care şi-a adjudecat licitaţia organizată de Direcţia de Finanţe Bacău.

Adus la societatea Aerostar Bacău în anul 2007, pentru reparaţii capitale, de către compania nigeriană TranSky Airlines şi abandonat ulterior de aceasta pe motiv că nu avea bani să plătească reparaţiile care ar fi trebuit făcute, aparatul de zbor a fost cedat statului român şi a fost scos la licitaţie de Direcţia de Finanţe Publice Bacău, fiind cumpărat cu o sumă de trei ori mai mare faţă de preţul de pornire al licitaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, între timp, compania aeriană nigeriană a intrat în faliment.

"Preţul de evaluare al aeronavei a fost de 84.320 lei, aceasta fiind şi suma de la care s-a pornit licitaţia organizată de DGFP Bacău. Au existat patru dosare depuse la instituţie, însă doar trei au fost complete. În urma licitaţiei, bunul a fost adjudecat de Rodica Elena Petre, care a şi plătit în termenul legal de cinci zile suma pe care a licitat-o, respectiv 354.144 lei", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGFP Bacău, Adrian Anghel.

Potrivit sursei citate, cumpărătorul avionului fabricat în 1985 nu a precizat ce va face cu aeronava pe viitor, dacă aparatul va ajunge la fier vechi, dacă i se va da destinaţie turistică sau dacă va fi folosit chiar pentru curse aeriene de transport călători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO