Companii

O româncă, şefa de HR a grupului Kaufland, cu 130.000 de angajaţi

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

08.01.2015, 00:07 4016

Patricia Drăgan, care a ocupat în ultimii ani poziţia de director financiar în cadrul Kaufland România, va prelua conducerea departamentului de resurse umane de la nivelul întregului grup german care numără circa 130.000 de angajaţi în şapte ţări.

Executivul român a lucrat până în vara acestui an la Kaufland România după care a plecat în Germania, unde a urmat mai multe luni de pregătire. Ea va prelua noua poziţie în următoarea perioadă, potrivit unor surse apropiate companiei.  Patricia Drăgan este, la fel ca toţi executivii Kaufland, o persoană extrem de discretă, despre care nu exis­tă multe informaţii şi cu care nu există poze. Mai mult, ea nu deţine niciun pro­fil public, nici pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Potrivit informaţiilor din piaţă, executivul a lucrat anterior în departamentul financiar al altor doi retaileri - Billa (retail alimentar) şi Bau­max (bricolaj).

WikiZF: Profilul companiei Kaufland România

Patricia Drăgan devine astfel unul dintre oamenii-cheie ai grupului german, alături de Adrian Viman, care a condus din 2007 afacerile Kaufland Ro­mânia şi care va prelua începând din primăvara acestui an conducerea ope­raţiunilor Kaufland din Germania, o companie cu circa 700 de magazine şi afaceri nete (fără TVA de 19%) de 13,4 mld. euro anul trecut.

Nemţii au deschis primul magazin în România în urmă cu circa un deceniu şi au ajuns astăzi lider detaşat cu afaceri ce merg, potrivit estimărilor ZF, spre 1,9 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO