Companii

O zi din viaţa unui executiv care locuieşte într-un hotel de lux

O zi din viaţa unui executiv care locuieşte într-un hotel de lux

Autor: Mirabela Tiron

04.11.2010, 23:58 126

A devenit parte a "familiei" for­mată din 300 de oameni, care adus businessul hotelier JW Marriott la 26 milioane de euro anultrecut. "Când totul pare şi îţi dă senzaţia de «acasă», tinzi sălucrezi mult mai multe ore săptămânal, chiar şi în timpul liber. Alocui chiar în clădirea în care lucrezi înseamnă ca jobul să devinăo parte atât de importantă din viaţă, încât devine dificil de spusunde începe viaţa personală şi unde cea profesională", spune IgaelPorecki, directorul general al JW Marriott, care locuieşte într-unapartament al hotelului de mai bine de un an.

Cel mai fidel "oaspete" al hotelului

Din iunie anul trecut, Porecki, 60 de ani, a devenit cel mai fidel"oaspete" al hotelului de cinci stele din Capitală, care operează402 camere. Şi Friedrich Niemann, care a condus timp de cinci anihotelul de lux Athénée Palace Hilton, a locuit două luni în hotella preluarea mandatului, de unde lua zilnic pulsul eveni­men­telor.Ulterior, el s-a mutat într-un apartament de serviciu. Noulexecutiv, canadianca Linda Griffin, şi-a închiriat un apartament deserviciu în afara hotelului. "Îmi beau cafeaua de dimineaţă alăturide oaspeţii hotelului, exact aşa cum aş face acasă alături deprieteni foarte apropiaţi", po­ves­teşte Porecki, care îşi începeziua la şase dimineaţa, ceea ce îi permite să treacă şi pe lacentrul de fitness World Academy din cadrul hotelului. După ora defitness, şeful JW Marriot se întâlneşte într-o şedinţă cu şefii dede­par­tamente din hotel, iar ulterior cu parteneri de afaceri,până când se apropie ora prânzului. "Când este vorba de întâlniride afaceri aleg unul din restaurantele hotelului, însă atunci cândmă vizitează un membru al familiei prefer să merg undeva în afarahotelului, mai ales că Bucureştiul are multe locurifrumoase."

Se plimbă în special prin parcuri şi prin Grădina Botanică, aflatăla zece minute pe jos depărtare de hotel. Igael Porecki spune căeste important să menţii un echilibru între viaţa personală şi ceaprofesională, însă atunci când locuieşti chiar în clădirea în caremunceşti devine dificil să îţi dai seama când se termină programulde muncă şi când începe timpul liber. "Mă întâlnesc şi vorbesc atâtcu oaspeţii cât şi cu angajaţii din hotel. Cred în mana­gement bywalking." Şeful hotelului de cinci stele menţionează că el nu esteun oaspete al hotelului, ci doar parte din echipa lui, ceea ceînseamnă că nu primeşte atenţia şi tratamentul care se oferăclienţilor. Cu toate acestea, Porecki stă într-un apar­tament delux, iar toate costurile cu mâncarea şi transportul sunt suportatede companie. Apartamentul îl împarte cu soţia, atunci când ea vineîn vizită din Tel Aviv. De Revelion însă şeful JW Marriott vasărbători în hotel împreună cu soţia, cele două fiice şi cei treinepoţi pe care îi are. "Când vine familia mea în Bucureşti mergemîn excursie în Braşov, Sibiu sau Sighişoara. În nordul ţării nu amajuns, însă mă gândesc să organizez o astfel de excursie."

Unde stau managerii hotelurilor delux

Toţi managerii expaţi ai hotelurilor de cinci stele locuiesc câtevaluni în hotel, la preluarea conducerii unităţii. Ulterior însă, înfuncţie de clauzele contractuale, cei mai mulţi se mută înapartamente sau case de serviciu în zone rezidenţiale, aşa cum s-aîntâmplat cu Ali Yilmaz Yildirimlar, şeful Radisson Blu, sau cufrancezul Pierre Boissel, şeful Crowne Plaza. Şi în cazul hoteluluide cinci stele Aducco Imperial Carol Parc, controlat de familiaPetre, proprietarii şi respectiv managerii nu locuiesc în unitate,ci ocazional, de două sau trei ori pe lună, rămân în hotel pentru aprimi clienţi importanţi sau pentru a se ocupa de anumiteevenimente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO