Companii

Oamenii de afaceri cer guvernului plafonarea, din nou, a contribuţiilor sociale

Gabriel Biriş, partener în cadrul casei de avocatură Biriş-Goran

Gabriel Biriş, partener în cadrul casei de avocatură Biriş-Goran

Autor: Adelina Mihai

14.07.2017, 00:07 1900

Oamenii de afaceri propun guvernului revenirea la plafonarea bazei de calcul pentru contribuţiile la sănătate şi la pensii ale angajaţilor, pentru toate tipurile de venit. Până la începutul acestui an, România avea un plafon de impozitare pentru pensii (CAS) limitat la nivelul de 5 salarii medii brute lunare, care a fost eliminat.

Măsura a afectat peste 36.000 de salariaţi români cu salarii mari, de peste 5 salarii medii brute.

„Faptul că s-a menţinut cota unică de 16% de impozitare a veniturilor atâta timp a fost benefic. Însă supraimpozitarea muncii în România prin nivelul ridicat al contribuţiilor sociale a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii, iar câştigurile din capital nu au fost impozitate atât de mult pe cât a fost impozitată munca. Este foarte important ca, atunci când vorbim de contribuţii sociale, acestea să fie plafonate“, a spus Gabriel Biriş, partener în cadrul casei de avocatură Biriş-Goran, prezent ieri la un eveniment organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Mediul de business solicită Guvernului re­introducerea plafonării bazei de calcul a CAS (contribuţiile pentru pensie) şi CASS (contribuţiile pentru sănătate) pentru toate tipurile de venit, pe suma acestora şi nu pe fiecare venit în parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO