Companii

Obiectele de arta si antichitatile au dus la 8 mil. euro investitia in renovarea hotelului de cinci stele Grand Continental

06.12.2009, 23:16 163

Mobila din lemn de cires cu mahon de la targul de antichitatidin Parma, mocheta din Danemarca si candelabre din Viena, acesteasunt o parte din obiectele cu care a fost decorat cel mai nou hotelde cinci stele de pe piata din Capitala, Grand Hotel Continental, de la careproprietarii asteapta incasari de 2,6 milioane de euro in primul ande functionare.

"Toate obiectele din hotel au fost achizitionate pe parcursul adoi ani, prin participarea la diferite licitatii in strainatate,dar si la targuri si expozitii din Viena si Parma. Intregul hoteleste decorat cu obiecte de arta si antichitati", a declarat DanielaMirea, arhitectul hotelului si sotia omului de afaceri Radu Enache,proprietarul Grand Hotel Continental, parte a grupului hotelierContinental, cu afaceri de 27 milioane de euro anul trecut.

Noul hotel de pe Calea Victoriei, un monument istoric careapartine fundatiei Elias si care opereaza 59 de camere, sase salide conferinte cu o capacitate intre 12 si 120 de locuri si douarestaurante, a fost redeschis dupa lucrari de modernizare, in urmaunei investitii de circa opt milioane de euro.

"Fiecare camera este amenajata intr-un stil diferit. Spreexemplu, avem un apartament decorat in stil renascentist. Corpul demobila din lemn de stejar masiv si oglinda din camera au fostcumparate de la targul de antichitati din Parma, in timp cefotoliile, canapeaua si ceasul au fost achizitionate de la casa delicitatii Dorotheum din Viena", a spus Daniela Mirea, care maiadauga ca obtinerea avizelor pentru renovarea cladirii monument adurat aproape doi ani.

Tariful pe noapte al unei camere din hotelul boutique este de130 de euro, in timp ce pretul unui apartament ajunge la 380 deeuro.

"Acestea sunt preturi promotionale, prin care incercam saatragem clientii. In primul an de functionare asteptam un grad deocupare de 60%", a spus Mirea.

Lantul hotelier Continental, controlat de omul de afaceri RaduEnache, a avut incasari in scadere cu 18% in lei in primele zeceluni ale anului si un grad de ocupare mediu de 50,8%, iar pentruacest an incasarile sunt estimate la 20 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO