Companii

Octagon investeşte 8-10 mil. euro în zona industrială Faur din Capitală

Octagon investeşte 8-10 mil. euro pe platforma Faur din Capitală

Alexandros Ignatiadis, acţionar şi director general al Octagon: 2011 este un an pregătitor pentru o relansare a pieţei imobiliare în 2012. Tot pentru 2012 ne aşteptăm la o revenire puternică a infrastructurii, dar nu atât în sensul demarării proiectelor noi, cât în sensul contractării de proiecte noi. Va fi o efervescenţă a licitaţiilor şi contractărilor, sus­ţinută şi de faptul că 2012 va fi un an electoral.

Autor: Andreea Mioara Neferu

07.12.2011, 00:05 1624

Octagon a plătit astfel 2,5 mi­lioane de euro pentru a-şi mări de la 8,5% la 58,5% participaţia în cadrul Comat Electro, firmă care deţine o platformă de 89.000 de metri pătraţi de teren şi 20.000 de metri pătraţi de hale industriale.

Firma deţinută de peste 300 de acţionari persoane fizice a realizat anul trecut venituri de 2,3 milioane de euro şi un profit "simbolic", de 7.000 de euro.

"Octagon va dezvolta baza de aprovi­zio­nare Comat Electro. Intenţionăm să investim între 8 şi 10 milioane de euro în extinderea parcului industrial cu noi hale de producţie şi depozitare, după ce vom face un studiu de utilizare optimă a spaţiului, în 2012. Vom construi şi o clădire de birouri care va deservi chiriaşii parcului industrial", a declarat Alexandros Ignatiadis, acţionar şi director general al Octagon. El estimează că lucrările de construcţie a acestor obiective vor demara spre finalul lui 2012 sau la începutul lui 2013. Este pentru prima oară când Octagon, companie înfiinţată în 2005, face o astfel de achiziţie, investiţia fiind finanţată din fonduri proprii, dar şi printr-un credit bancar de 570.000 de euro.

Compania, care a înregistrat anul trecut afaceri de circa 14,3 milioane de euro, estimează că în 2011 va obţine venituri la un nivel similar, în condiţiile în care piaţa locală a construcţiilor nu a cunoscut un reviriment puternic anul acesta.

"În primele zece luni, piaţa construcţiilor a înre­gis­trat un progres mic, comparativ cu 2010. Segmentul rezidenţial este afectat în continuare, însă am observat o uşoară revenire a segmentului de birouri şi a segmentului de retail, ca urmare a investiţiilor proprii directe ale unor retaileri, a intrării unor branduri noi pe piaţă, dar şi ca urmare a reluării lucrărilor la pro­iec­te de malluri care au fost stopate temporar sau care au fost vândute către proprietari noi", spune Ignatiadis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO