Octavian Bădescu, antreprenor: Dacă statul îşi va limita rolul în economie, potenţialul pentru zona privată va creşte. Dacă contribui cu 25% la sănă­tate şi cu 10% la pensii, taxele sunt foarte mari vs beneficii.

19 iun 2017 Autor: Cristina Bellu

Octavian Bădescu, antreprenorul care a pus bazele companiei de curierat Delivery Solutions: Dacă contribui cu 25% la sănătate şi cu 10% la pensii, taxele sunt foarte mari vs beneficii. Există foarte multă ineficienţă în aceste sectoare

Octavian Bădescu, antre­pre­norul care a pus bazele com­pa­niei de curierat Delivery Solu­tions, care deţine brandul Sameday Cou­rier, consideră că în acest moment perspectiva economică a României este una bună, dar ar fi bine ca această creştere să nu se bazeze pe o îndatorare mai mare a ţării.
 
„Cred foarte mult în concepte precum echilibrul bugetar, datoria publică mică, limitarea cheltuielilor şi limitarea implicării statului în economie. Dacă statul îşi va limita rolul în economie, poten­ţia­lul pentru zona privată va creşte“, spune Bădescu.
 
În viziunea antreprenorului, o po­li­tică internă bună pentru inves­ti­tori se măsoară prin siguranţă, cos­turi reduse şi birocraţie minimă, lu­cruri care trebuie popularizate foarte bine în exterior prin acţiuni de marketing şi PR.
 
„În România, ca să ajungi prosper, trebuie în primul rând să-ţi do­reşti, iar apoi să faci eforturi pen­tru a ajunge acolo. Rolul statului în acest demers este să asigure cadrul astfel încât potenţialul să fie maximizat. Statul nu trebuie să dea prospe­ritate tuturor, ci să asigure un cadru în care fiecare să poată ajunge la potenţialul pe care îl do­reşte şi pentru care este dispus să mun­cească“, explică Octavian Bădescu.
 
Acesta este de acord cu scă­de­rea taxelor, dar menţionează că spa­ţiul în care ar trebui să se îmbu­nătăţească acest lucru este zona ta­xelor de muncă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, limitare
, economie
, potential
, antreprenori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide