Octavian Bădescu iese din businessul Sameday Courier şi predă compania retailerului eMag pentru 8 mil. lei. "aveam nevoie de un partener care ne putea ajuta să ges­tio­năm aceas­tă dez­voltare ra­pidă."

31 mai 2017 Autor: Ştefan Stan

Retailerul online eMag intră astfel pe piaţa de peste 1,8 miliarde de lei (400 de milioane de euro) a curieratului, unde jocurile sunt făcute de antreprenorii români din spatele FAN Courier, liderul pieţei, de grupuri străine precum TNT, DHL sau DPD, dar şi de fondul de investiţii Abris Capital Partners, care deţine Urgent Cargus.

Retailerul online eMag devine noul acţionar prin­cipal al Sameday Courier după ce a cumpărat o participaţie de 80% din companie. În urma tranzacţiei, Lucian Băltaru, CEO al Sameday Courier, deţine 20% din acţiuni, iar eMAG 80%, Octavian Bădescu vânzând pachetul deţinut în companie. Astfel, eMag, care este cel mai mare retailer online, intră pe piaţa curieratului printr-o tranzacţie estimată de ZF la circa 8 mi­lioane de lei ( aproximativ 2 milioane de euro). Contactat de ZF, Octavian Bădescu nu a comentat cu privire la preţul de vânzare al pachetului de acţiuni. Compania Delivery Solutions, care deţine brandul Sameday Courier, s-a delistat de pe bursă pe 18 mai după ce tranzac­ţio­narea cu acţiuni ale companiei a fost sus­pendată în aprilie. În luna ianuarie, Octavian Bădescu, fondatorul companiei şi acţionar cu 64,5%, a lansat o ofertă de cumpărare a 74.700 de acţiuni, adică 7,5% din capitalul social al companiei, pachet care se tranzacţiona la liber pe bursă. Alături de el, în acţionariatul companiei mai este prezent Lucian Băltaru cu 28%. Delivery Solutions era listată din februarie 2015, iar la cel mai recent preţ de tranzacţionare al unei acţiuni, de 10 lei, valoarea de piaţă a companiei era de 10 milioane de lei. Astfel, pachetul de 80% de ac­ţiuni vândut către eMag este evaluat de ZF la circa 8 milioane de lei ( aproximativ 2 mi­lioane de euro).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.05.2017

 
Cuvinte cheie:
companie
, emag
, business
, predare
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide