Companii

Retailerul Diverta a cerut intrarea in insolventa

Retailerul Diverta, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a cerut intrarea in insolventa, in vederea reorganizarii judiciare.
27.05.2010, 23:49 304

Retailerul Diverta, controlat de omul de afaceri Octavian Radu,a cerut intrarea in insolventa, in vederea reorganizariijudiciare.

"Datoriile Diverta depasesc 10 milioane de euro, de aceea amales sa intram in reorganizare judiciara. Conjunctura economica siinflexibilitatea dezvoltatorilor (centrele comerciale - n. red.) audus la probleme de cash-flow", a precizat Amalia Buliga, directorulgeneral al Diverta.

Administratorul judiciar va fi Casa de InsolventaTransilvania.

Proprietarul Diverta, Octavian Radu, a precizat ca unelemagazine au inceput sa "consume" mai mult decat au produs (marjabruta), urmarea fiind acumularea de datorii la furnizori sideveloperi si intrarea in dificultate de plata. "Criza si numaruldin ce in ce mai mic al clientilor care au achizitionat produse auintrat in contradictie cu cheltuielile, care, cu toate eforturilenoastre, nu au putut fi reduse", a spus Radu. Anul trecut, reteauaDiverta, unul dintre cei mai importanti distribuitori de carte pepiata romaneasca, a finalizat cu o cifra de afaceri de 30 demilioane de euro, in scadere cu 37% fata de 2008. Rezultatuloperational (EBITDA) a fost de minus 600.000 de euro anul trecut.Diverta are contractate credite bancare de 8,5 mil. euro, jumatatedintre acestea fiind credite de investitii, potrivit oficialilorcompaniei. Retailerul opereaza in prezent 62 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO