Companii

Octavian Radu renunţă la Debenhams şi îşi încheie socotelile cu moda

Octavian Radu renunţă la Debenhams şi îşi încheie...

Autor: Cristina Roşca

04.04.2013, 00:07 7374

Omul de afaceri Octavian Radu (desen), care deţinea în perioada de boom peste zece francize ale unor branduri internaţionale de modă, îşi încheie socotelile cu domeniul după ce renunţă la Debenhams şi închide ultimele două magazine.

„Da, ne-am retras definitiv (din afacerea Debenhams - n.red.). Pot să dau trei cauze (pentru retragere - n.red.). Prima ar fi criza care a dus la reducerea puterii de cumpărare. Apoi mallurile şi-au dublat suprafeţele în perioada 2008-2012 şi nu în ultimul rând branduri extrem de competitive precum Zara şi H&M s-au dezvoltat extrem de agresiv în ultimii doi ani“, spune Octavian Radu.

El mai precizează că a luat decizia de a se retrage în decembrie anul trecut şi că magazinele care mai sunt deschise pe piaţa locală - Plaza şi Bucureşti Mall - urmează să tragă obloanele în viitorul apropiat. Imperiul de modă creat de Radu în perioada de boom - ce cuprindea branduri precum Aldo, Debenhams, Mandarina Duck, Kipling,

Olsen sau Bally - a început să se clatine în 2009, primul an de criză. Debenhams este potrivit datelor ZF ultimul brand pe care îl mai deţinea, după ce toate celelalte au închis magazinele şi au ieşit din piaţă.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO