Companii

Un olandez a devenit cel mai nou producător de petrol din România: Avem nevoie de geologi şi de ingineri. România este o piaţă pe care noi o analizăm de ceva timp, dar ne-am uitat mereu cu răb­dare. Odată luată decizia, este o hotă­râ­re luată pe termen lung. Suntem aici să stăm şi să creştem.

Un olandez a devenit cel mai nou producător de petrol...

Autor: Roxana Petrescu

25.10.2016, 00:07 6637

Edward van Kersbergen şi Mazarine Energy, compania la care olandezul este acţionar majoritar, au devenit săptămâna trecută cel mai nou producător de petrol din Româ­nia după ce au preluat 19 zăcăminte de petrol şi gaze de la Petrom printr-un transfer de licenţe.

Deşi tranzacţia încă trebuie să primească undă verde de la autori­tăţile române, olandezul spune că dincolo de cei 200 de angajaţi preluaţi de la Petrom, compania va mai avea nevoie de geologi sau de ingineri, dar şi de personal admi­nistrativ, în următoarele câteva luni urmând să fie pus la punct un plan de dezvoltare.

„Românii lucrează peste tot în lu­me în domeniul de petrol şi gaze, iar noi am vrut să ne securizăm accesul la aceas­tă forţă de muncă foarte spe­cializată. Mai mult, România este o piaţă pe care noi o analizăm de ceva timp, dar ne-am uitat mereu cu răb­dare. Odată luată decizia, este o hotă­râ­re luată pe termen lung. Suntem aici să stăm şi să creştem.“

În mai Mazarine Energy a primit o injecţie de capital de 500 mil. dolari din par­tea grupului Carlyle, un gigant din zo­na fon­durilor de investiţii, cu un por­to­fo­liu de active de 194 mld. dolari. Astfel, cel mai probabil pro­iectele din Ro­mâ­nia ale Mazarine vor fi alimen­tate de unul dintre cele mai puternice vehi­cule de investiţii din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO