Companii

Ce afaceri fac cei mai mari berari din România

Ce afaceri fac cei mai mari berari din România

Autor: Ioana David

14.06.2014, 09:44 599

Doar doi dintre cei patru mari pro­du­cători de bere au reuşit să obţină pro­fit anul trecut, într-o perioadă di­ficilă, când consumul s-a redus cu peste 10%, arată datele publice disponibile.

Ursus,, liderul pieţei de bere, a trecut pe profit în 2013, con­sem­nând un rezultat net de 0,3 mil. euro, la o cifră de afaceri de 323 mil. euro. Ultimul an de profit pentru Ursus, companie care are în portofoliu bran­duri Timişoreana, Ciucaş, Stejar, Azugar, Grolsch şi altele, a fost 2009. În intervalul 2010-2012 produ­că­torul a avut pierdere. Cel mai pro­fi­tabil berar a rămas însă Heineken, chiar dacă rezultul său net a fost în scă­dere anul trecut. Afacerile din Ro­mâ­nia ale olandezilor de la  Heineken le-au adus un câştig net de 36 mil. euro. Dificultăţile de pe piaţa berii s-au resimţit însă şi în afacerile Heineken, care s-au redus cu 5% (calculat în lei).

Următoarele două companii în topul celor mai mari producători de bere, Bergenbier şi United Romanian Breweries Bereprod (URBB), au raportat pierderi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO