Companii

Oltchim ar putea urma modelul de privatizare al General Motors, unul dintre cele mai de succes din lume

Oltchim ar putea urma modelul de privatizare al General...

Autor: Adrian Cojocar

02.02.2013, 00:35 1759

Gheorghe Piperea, unul dintre reprezentanţii judiciari al celui mai mare combinat chimic din ţară, Oltchim Râmnicu Vâlcea a declarat că va propune un model de privatizare a companiei prin reorganizare după modelul General Motors în ediţia ZF Live de miercuri, 30 ianuarie.

"Varianta pe care o recomand este să se separe activele bune de cele rele, iar ce este curat să fie transferat la un Oltchim 2 care să fie vândut către un investitor cu obligaţiile de inves­ti­ţii de rigoare. General Motors este un exemplu în acest sens, compania nou-înfiinţată ajungând să fie chiar relistată pe bursa din New York şi ameninţă în prezent Volkswagen şi Toyota din poziţia numărul unu de producător auto", a spus Piperea.

General Motors, cel mai mare producător de automobile american, care a intrat în insolvenţă în iunie 2009 pe fondul pierderilor, este unul dintre cele mai de succes modele de reorganizare din lume.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a intrat miercuri în procedură de insolvenţă după ce Tribunalul Vâlcea a aprobat cererea înaintată în acest sens de administratorii companiei.

Citiţi mai multe despre insolvenţa Oltchim şi şansele ca aceasta să ducă la salvarea combinatului pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO