Companii

Omul care a adus Nokia la Cluj: Nu poţi atrage investiţii stând cu mâinile în sân

Omul care a adus Nokia la Cluj: Nu poţi atrage investiţii stândcu mâinile în sân
18.08.2010, 23:58 66

De mai bine de doi ani, România suferă din cauza crizeieconomice. Investiţiile s-au prăbuşit, judeţe şi oraşe, cuvistieria goală, se sufocă în umbra fabricilor care stau şi aşomajului care creşte. Mai respirabil este aerul unde s-a investitmasiv înainte de criză.

Marius Nicoară, fostul preşedinte al Consiliului judeţean Cluj,a jucat golf cu cei de la Nokia şi Emerson, a ieşit la cină cu ei.Dar decizia lor de a investi nu a ţinut de aspectul plăcut alvieţii, ci de starea drumurilor şi de planurile de dezvoltare pecare le-a pus la punct.

Care este, aşadar, aspectul esenţial când încerci să atragi oinvestiţie? Într-o vreme în care aşteptările se năruiesc, omul carea adus Nokia în România răspunde fără să clipească: "Să ai unprogram coerent, să fii serios şi să ai un nume bun."

El afirmă că nu a stat cu mâinile în sân aşteptând investitorii,ci a mers pe la ambasade să-şi prezinte planul, şi-a făcutcunoscute intenţiile în revistele de specialitate: "Dacă stai cumâinile în sân şi aştepţi investitori, vei aştepta toată viaţa." Cesfaturi dă el altor administraţii care acum suferă pentru că nu aufabrici, locuri de muncă şi nici venituri la buget: "În primul rândsă identifice un teren. Apoi să facă un program coerent dedezvoltare a zonei - drumuri, apă, canal, aeroport, dacă se poate.Şi apoi să-şi mediatizeze proiectele. Este singura soluţie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO