Companii

Omul care ştie totul despre energie vine la ZF Power Summit ’15

Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE

Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE

Autor: Roxana Petrescu

10.02.2015, 00:04 545

Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), vine în cea de-a doua zi a ZF Power Summit ’15, în calitate de speaker, deschizând astfel o sesiune de dezbateri în care vor fi implicaţi marii producători sau oamenii care s-au ocupat de listarea „perlelor“ energetice.

Niculae Havrileţ ocupă de la ju­mă­tatea anului 2012 funcţia de preşe­dinte al ANRE, instituţia care practic ve­ghează asupra funcţionării pie­ţelor de energie şi de gaze natu­rale din Ro­mâ­nia. Este absolvent al Uni­ver­sităţii Teh­nice din Cluj şi al Uni­versităţii Eco­logice din Bu­cureşti. A lucrat mai mulţi ani în cadrul unor com­panii pre­cum Rom­gaz, cel mai mare pro­du­că­tor de gaze din Ro­mâ­nia, sau fostul Distri­gaz.

De la 1 ianuarie, toţi clienţii non­cas­nici de gaze naturale sunt liberi să-şi aleagă furnizorul. Care este impactul acestei măsuri, cum mai sunt pro­tejaţi micii consumatori de gaze naturale şi ce pu­te­re de negociere au în faţa furnizorilor? Cum ar putea arăta noul calendar de liberalizare pentru clienţii casnici? La ce va­riaţii de preţ ar trebui să ne aşteptăm anul acesta? Vor fi bani din 2017 pentru a fi plătite certificatele verzi amânate pentru pro­ducători de energie verde? Cum va funcţiona piaţa de ener­gie regenerabilă anul acesta? Ce investiţii se vor face? Vom asista la un boom al micilor proiecte de biomasă şi biogaz? Ar putea reveni contractele negociate direct de vân­zare a energiei? Cum pot producătorii români să iasă mai uşor cu energia la export în contextul în care acum sunt obligaţi să vândă totul pe bursă? Cum poate deveni piaţa gazelor mai lichidă?

Aceste teme şi multe altele vor fi abordate cu Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, în cea de-a doua zi a ZF Power Summit ’15, eveniment care va avea loc în perioada 23-24 februarie. Două zile. Totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO