OMV Petrom a investit 50 mil. euro pentru 50 km de cale ferată în rafinăria de la Petrobrazi

17 iul 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom a investit 1,7 mil. euro într-un nou tronson de cale ferată în rafinăria Petrobrazi, cu o lungime de 1,4 km. Astfel, lungimea liniilor ferate în exploatare din interiorul rafinăriei a ajuns la 50 de kilometri.

Aproape trei sferturi din reţeaua de căi ferate din Petrobrazi au fost modernizate în ultimii zece ani. Investiţiile pentru aceste modernizări - incluzând lucrările de mentenanţă - depăşesc 50 de milioane de euro.

„Folosim transportul pe calea ferată pentru o parte importantă a producţiei de carburanţi de la Petrobrazi. Carburanţii sunt încărcaţi în vagoane cisternă în interiorul rafinăriei, iar calea ferată de la Petrobrazi face legătura cu reţeaua publică. Apoi, carburanţii sunt transportaţi la depozitele noastre din ţară, de unde sunt distribuiţi ulterior către benzinării“, explică Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Acest nou tronson ar trebui să conducă la reducerea timpilor de manevră şi la creşterea siguranţei operaţiunilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2017

 
Cuvinte cheie:
rafinarie
, petrom
, omv petrom
, cale ferata
, petrol
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide