Companii

Optimism în piaţa de leasing operaţional: „parcul“ va urca la 60.000 de maşini

Optimism în piaţa de leasing operaţional: „parcul“...

Autor: Bogdan Alecu

14.05.2015, 00:06 243
Piaţa de leasing operaţional a încheiat anul 2014 cu o creştere cu 14,4% a volumului de autovehicule administrate faţă de anul precedent. Astfel, previziunile de la sfârşitul trimestrului al treilea, care indicau o piaţă totală de cca 50.000 de autovehicule în admi­nistrare, au fost aproape atinse, piaţa înregistrând un număr de peste 49.200 de unităţi  la final de an.
 
În ceea ce priveşte înmatriculările de auto­vehicule noi pe parcursul anului trecut, societăţile de leasing operaţional au avut o cotă de aproxi­mativ 16% din totalul înmatriculărilor. În anul 2014 au fost înmatriculate aproape 80.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare noi.
 
Conform datelor centralizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, în topul primelor cinci companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi Fleet Management Services (Busi­ness Lease).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO