Companii

Oradea Shopping City se închide, iar compania va intra în faliment

Autor: Laurentiu Cotu

22.06.2017, 00:05 2503

În 2010, un offshore cipriot în spatele căruia se afla Gabriel Popoviciu, prelua mallul aflat atunci în faliment.

Mallul Oradea Shopping City, fostul Tiago Mall, deţinut de firma Shopping Center Holding din Bucureşti, îşi închide porţile la aproape şase ani de la inaugurare, chiriaşii fiind anun­ţaţi să elibereze spaţiile, în două-trei săp­tă­mâni.

„Mallul Oradea Shopping City se va închide în următoarele săptămâni, iar retailerii au fost anunţaţi să elibereze spaţiile închiriate. Ce se va întâmpla în continuare nu vă pot spune, multe din informaţii nu au fost clarificate, există un contract de confidenţialitate, însă cu siguranţă va exista în perioada următoare şi un comunicat de presă prin care vom anunţa închiderea mallului“, a declarat pentru ZF Transilvania Andreea Bucur, marketing şi specialist relaţii publice la Oradea Shopping City.

Mallul din Oradea are o suprafaţă construită de 48.000 mp, din care 29.600 mp reprezintă suprafaţa de închiriat. Mallul este structurat pe parter plus un etaj, având 150 de spaţii (magazine retail, unităţi food&cafe, servicii) şi peste 1.000 de locuri de parcare, potrivit siteului mallului.

Compania Shopping Center Holding, operatorul mallului Oradea Shopping City, şi-a cerut intrarea în insol­venţă la sfârşitul lunii mai după ce a acumulat datorii de peste 277 mil. lei (aproximativ 62 mil. euro). Tribunalul Bucureşti a decis în 6 iunie intrarea companiei în faliment în procedură simplificată. „Ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare”, se arată în documentul publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO