Companii

Orădenii de la Optimedia văd creşteri de 20%

Orădenii de la Optimedia văd creşteri de 20%

Autor: Laurentiu Cotu

07.01.2014, 00:05 403
Producătorul de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu Optimedia din Ora­dea, deţinut de antreprenorii ro­mâni Marius şi Simona Pantiş, esti­mea­ză pen­tru acest an o creştere cu 20% a afa­ce­ri­lor faţă de 2013, pe baza comen­zi­lor la export. Compania miza anul trecut pe o cifră de afaceri totală de 10 mil. euro după ce în primele zece luni din 2013 a avut un rulaj de aproape 8,4 mil. euro. Optimedia exportă 53% din producţia de uşi şi ferestre realizată în fabrica din Oradea către pieţe din Belgia, Italia, Franţa, Austria sau Canada.
 
„Pentru 2014 estimăm o creştere cu 20% a producţiei faţă anul trecut. Estimările se bazează pe comenzile la export“, a declarat pentru ZF Transil­va­nia Marius Ioan Pantiş, general mana­ger al Optimedia. Oficialii com­pa­niei Optimedia au mai spus că în 2013 vâzările pe piaţa internă s-au menţinut la nivelul anului precedent. Pe piaţa internă Optimedia are 40 de parteneri locali, iar pe pieţele ex­terne compania lucrează pentru apro­xi­mativ 110 clienţi. Produsele com­pa­niei nu sunt vândute direct clientului final, în con­diţiile în care Optimedia lucrează cu di­verşi colaboratori, care asigură vân­zarea finală şi montajul.
 
Pentru acest an compania şi-a bugetat un program de investiţii în valoare de 4 milioane de euro în ve­de­rea creşterii capacităţii de producţie. Oră­denii au în plan construirea unei hale de producţie de 6.000 mp, achiziţionarea a două linii  de sudură, a două utilaje pentru înfolierea profi­lurilor, dar şi a unui centru de prelucrare şi de­bitare automată a profilurilor. Toto­da­tă, pentru secţia de sticlă com­pa­nia in­tenţionează achizi­ţionarea unei linii de tăiere automată a sticlei şi a unei linii de asamblare a geamului termo­pan. Investiţia va fi susţinută printr-un proiect european în valoare de 3,4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO