Companii

Organizaţia patronală: IMM-urile care au sub 21 de angajaţi vor fi nevoite să organizeze negocieri colective pentru a trece contribuţiile sociale de la angajator la angajat

Organizaţia patronală: IMM-urile care au sub 21 de...

Autor: Simona Tatu

17.11.2017, 17:09 1318

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) transmite că şi IMM-urile care au sub 21 de angajaţi vor fi nevoite să organizeze negocieri colective pentru a putea începe aplicarea trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Guvernul PSD a publicat ieri în Monitorul Oficial ordonanţa 82/2017, care stabileşte că firmele cu peste 21 de salariaţi au obligaţia de a face negocieri colective pentru a găsi soluţii privind subiectul contribuţiilor sociale.

Reprezentanţii CNIPMMR mai spun că nu a existat dialog cu confederaţiile patronale reprezentative şi, mai mult, ordonanţa de urgenţă nu a fost semnată de ministrul pentru dialog social, Gabriel Petrea, care are în portofoliu acest subiect.

“Aprobarea în lipsa oricărui dialog social a OUG 82/2017 prin care se introduc excepţii de la Legea nr. 62/2011, stabilindu-se noi obligeţii pentru IMM-uri, în privinţa negocierilor colective, încalcându-se acordul de voinţă al părţilor acolo unde există contracte colective de muncă, prin obligarea părţilor să renegocieze, coroborat cu faptul că OUG nu este semnată de ministrul pentru dialog social, dl. Gabriel Petrea, cu competenţe în implementarea Legii nr. 62/2011, arată disperarea guvernului de a găsi soluţii nerealiste la problemele generate de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat”, a spus Florin Jianu, preşedinte al CNIPMMR.

La semnatarii ordonanţei se regăsesc doar ministrul muncii, Lia-Olguţa Vasilescu, ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, ministrul apărării naţionale, Nicolae Nasta, ministrul de interne, Carmen Dan, şi prim-ministrul Mihai Tudose. 

De asemenea, termenul de o lună pentru derularea negocierilor colective, în perioada 20 noiembrie-20 decembrie 2017 este considerat forţat de către reprezentanţii CNIPMMR.

Mai mult, se încalcă acordul de voinţă al părţilor care au semnat deja un contract colectiv de muncă, contract care este în vigoare şi produce efecte. Conform CNIPMMR, se acordă salariaţilor un motiv pentru a declanşa greva, având în vedere negocierile pentru includerea în contractele colective de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO