Companii

Ostahie a vândut un teren de 5 ha din Ploieşti către NEPI

Ostahie a vândut un teren de 5 ha din Ploieşti către NEPI

Dan Ostahie anunţase în 2008 că intenţionează să construiască, împreună cu proprietarul Mobexpert, Dan Şucu, o galerie comercială pe terenul de la Ploieşti. Proiectul urma să includă un magazin Media Galaxy şi un Mobexpert

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

07.04.2011, 23:46 136

Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul Altex, a vândut înluna martie un teren de cinci hectare la Ploieşti către fondul deinvestiţii sud-african NEPI, care a anunţat deja că va construi unmall de 50.000 de metri pătraţi.

Astfel, la sfârşitul lunii martie, Ostahie a vândut către NEPIfirma Ploieşti Commercial Gallery, care deţine terenul de 5hectare.

Ostahie anunţase în 2008 că intenţionează să construiască,împreună cu proprietarul Mobexpert, Dan Şucu, o galerie comercialăpe terenul de la Ploieşti. Proiectul urma să includă un magazinMedia Galaxy şi un Mobexpert.

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investment(NEPI) a anunţat în februarie că va construi alături de Carrefourun centru comercial cu o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi laPloieşti, în imediata vecinătate a hipermarketului Carrefour.

Reprezentanţii fondului au spus că lucrările de construcţie vorîncepe în acest an.

NEPI a anunţat, de asemenea, că a făcut anul trecut achiziţii deproprietăţi imobiliare de 50 de milioane de euro pe piaţaromânească, la care se adaugă preluarea terenului de laPloieşti.

Fondul a mai preluat anul trecut de la grupul Avrig 35,controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, o parte din centrulcomercial Iris Shopping Piteşti, unde sunt deschise un hipermarketAuchan şi o unitate Bricostore, valoarea tranzacţiei fiind de 14,09milioane de euro, potrivit raportului financiar.

La sfârşitul anului trecut, NEPI a achiziţionat clădirea debirouri Floreasca Business Park, de 36.000 metri pătraţi, de laPortland Trust. Pentru această proprietate fondul a plătit 30,28milioane de euro şi a preluat un credit de 71 milioane de euro dela Raiffeissen Bank.

NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa deSud, Resilient Property Income Fund, şi deţine circa 30 deproprietăţi imobiliare, majoritatea în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO