Companii

Otter: Ne uităm la centrul vechi, dar nu ne-a convins încă raportul chirii-vânzări

Otter: Ne uităm la centrul vechi, dar nu ne-a convins...

Autor: Cristina Roşca

28.03.2014, 00:07 853

Filip Schwartz, acţionarul majoritar al grupului de încăl­ţă­minte Otter, antreprenor care deţine peste 50 de magazine, spune că este interesat să deschidă un magazin în centrul vechi al Capitalei, noua miză pentru retaileri, dar că raportul chirii-vânzări „nu ne-a convins încă“. „Pe viitor, dacă găsim o ofertă bună, vom deschide, dar doar dacă spaţiul are poten­ţial să devină profitabil, nu vrem doar un instrument de marketing“.

Din totalul magazinelor grupul are doar patru spaţii stradale, dintre care două în Capitală. Cele mai multe sunt însă în malluri şi centre comerciale pentru că, spune Filip Schwartz, stradalul nu merge încă la nivelul la care ar trebui pentru o capitală europeană, însă se va dezvolta în următorii doi-trei ani.

Anul trecut vânzările Otter au crescut cu 10%, la 21,5 mil. euro, iar pentru acest an compania şi-a bugetat un avans de sub 5%. „Consumul nu va creşte, ci va stagna în acest an. Trebuie să avem un avans accelerat al economiei timp de mai mulţi ani ca încrederea populaţiei să crească şi apoi să crească şi consumul.“

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO