Companii

Ovidiu Şandor a atras o finanţare nerambursabilă de 6 mil. euro pentru a cincea clădire din CBC Timişoara

Ovidiu Şandor, dezvoltatorul proiectelor de birouri City Business Center din Timişoara şi The Office din Cluj

Ovidiu Şandor, dezvoltatorul proiectelor de birouri City Business Center din Timişoara şi The Office din Cluj

Autor: Cristi Moga

14.08.2014, 00:00 526

Antreprenorul timişorean Ovidiu Şandor, dezvoltatorul proiectelor de birouri City Business Center din Timişoara şi The Office din Cluj, a atras o finanţare europeană nerambursabilă de 26,3 mil. lei (circa 6 mil. euro) pentru dezvoltarea celei de-a cincea clădiri a parcului de afaceri de la Timişoara, după ce şi cea de-a patra clădire a proiectului a fost ridicată beneficiind de fonduri europene. Lucrările la clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de 9.500 mp au fost începute recent şi vor fi finalizate în cel de-al doilea trimestru al anului viitor, când întregul proiect dezvoltat pe terenul fostei fabrici de confecţii Moda-Tim va ajunge la o suprafaţă închiriabilă de 43.000 mp de birouri.

La sfârşitul anului 2012 antreprenorul a finalizat la Timişoara cea de-a patra clădire a proiectului având o suprafaţă similară, iar valoarea investiţiei s-a ridicat la circa 10 milioane de euro, din care finanţarea europeană nerambursabilă obţinută iniţial a fost de 29,3 mil. lei (6,6 mil. euro). Şandor a vândut către fondul de investiţii NEPI primele clădiri ale proiectului de la Timişoara, iar sud-africanii au un acord pentru preluarea întregului parc de afaceri la finalizarea construcţiei. În primăvara acestui an NEPI şi Ovidiu Şandor au finalizat şi prima clădire a proiectului The Office din Cluj, o investiţie de 26 mil. euro realizată din fonduri proprii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO