Companii

P&G ia bani europeni ca sa-si formeze angajatii de la Urlati

13.12.2009, 23:05 67

Unu din trei angajati ai fabricii pe care compania americanaP&G o construieste la Urlati, judetul Prahova, va fi instruitcu fonduri europene, dupa ce producatorul a accesat pana acumaproximativ 55.000 de euro de la UE pentru programe de formare anoilor angajati.

Compania asteapta raspunsul pentru primirea altor finantari dela Fondul Social European pentru noua fabrica.

"La sfarsitul anului, in sediul fabricii P&G de la Urlatiestimam ca vor fi 138 angajati. Valoarea finantarii aprobate de UEeste de aproape 237.000 de lei, pentru un proiect de formaregenerala a 40 de noi angajati care se va desfasura pe o perioada de4 luni", au declarat reprezentantii P&G Romania.

Compania construieste la Urlati prima sa fabrica de la zero depe piata locala, care va deveni in momentul inaugurarii, in 2010,cea mai mare fabrica de sampoane a P&G din lume. Proiectul vaimplica investitii totale de 100 mil. dolari si va crea in totalcirca 350 de locuri de munca pana in 2011.

60 dintre cei 138 de oameni recrutati pana acum pentru nouafabrica a P&G sunt locuitori ai orasului Urlati, potrivitcompaniei.

"In luna noiembrie a acestui an am depus si un proiect pe schemade ajutor de Minimis pentru sanatate si securitate in munca prinProgramul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane(POS DRU). Proiectul este inca in evaluare", au precizatreprezentantii companiei.

POS DRU are un buget total de circa 4 miliarde de euro pentruperioada 2007-2013, din care aproximativ 3,5 miliarde de euroreprezinta finantare UE.

La jumatatea anului trecut, Ministerul Finantelor a dat unraspuns negativ solicitarii P&G de accesare a unui ajutor destat pentru greenfield-ul din Urlati. Ulterior, compania s-aorientat catre accesarea unor fonduri structurale pentru acestproiect de investitii.

In acest an, Procter & Gamble a adus 135,6 milioane de lei(32 mil. euro) la capitalul social al fabricii sale din Romaniapentru a acoperi investitiile realizate la Urlati.

La nivel local, compania americana este cel mai mare jucator dinindustria bunurilor de larg consum nealimentare, cu vanzari anualede 315 mil. euro. Singura sa fabrica operationala din Romania seafla la Timisoara, unde sunt produsi detergentii Ariel, Tide, Bonuxsi inalbitorul Ace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO